Orca Lolita 52 yıl sonra vizyona giriyor

Leila

Global Mod
Global Mod
1970 yılında deniz körfezinde yakalandı


“Ailesinin şarkısını biliyor”: Orca Lolita 52 yıl sonra vizyona giriyor







Esaret altında geçen yarım asırdan sonra, katil balina Lolita özgürlüğe dönmeye hazırlanıyor.

© Kaynak: resim ittifakı / abaca


Orca Lolita, 50 yıldır bir deniz akvaryumunda esaret altındaydı. Şimdi ise katil balina doğaya salınacak.








Miami. Esaret altında geçen yarım asırdan sonra, katil balina Lolita özgürlüğe dönmeye hazırlanıyor. Bu Perşembe günü bir hayvan refahı grubu olan Miami Seaquarium ve hayırsever Jim Irsay tarafından açıklandı. Şu anda 57 yaşında olan orca, 1970 yazında Puget Sound’da yakalandı. Lolita, onlarca yıldır ücretli izleyicilerin önünde gösterilerde yer aldı, ancak geçen yıldan beri sağlık sorunları nedeniyle oyun dışı kaldı ve tutuluyor. altı metre derinliğinde 24’e 11 metrelik bir havuzda. Orca yaklaşık 2300 kilogram ağırlığındadır.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun

Lolita aileye geri dönecek


Lolita’nın 90’lı yaşlarındaki annesinin hala ailesiyle birlikte yüzdüğü sulara bırakıldığı söyleniyor. Annenin ileri yaşı, Lolita’nın serbest bırakılmasını destekleyenlere, önünde uzun bir özgürlük hayatı olabileceği umudunu veriyor.

Seaquarium Eduardo Albor’un sahibi Irsay ve Friends of Toki hayvan koruma grubu – Lolita’ya Toki de denir – 20 milyon dolara (19 milyon avro) kadar maliyeti olan serbest bırakmayı finanse etmek istiyor. Basın toplantısında, orca’nın uçakla ABD-Kanada Pasifik kıyısındaki bir okyanus sığınağına götürülmesinin 18 ila 24 ay sürebileceği belirtildi. Bakıcılar ona balık tutmayı öğretmeye çalışırken Lolita’ya başlangıçta ağda yüzmesi söylenir. Ayrıca, katil balinalar vahşi doğada günde yaklaşık 60 kilometre yüzdükleri için fiziksel durumunu da geliştirmesi gerekiyor.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


Hayvan hakları grubunun bir üyesi olan Raynell Morris iyimser: “Yakalandığında dört yaşındaydı, bu yüzden avlanmayı öğrendi. Ailesinin şarkısını biliyor. Hatırlayacak ama zaman alacak.”

Haberler/AP
 
Üst