Narlı Muzlu Magnolia

Felaket

New member
Narlı Muzlu Magnolia Tanımı İçin Gereçler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
  • 2 adet muz
  • Kakaolu petibör bisküvi (İsteğe gore)
  • Kakaolu kaymaklı bisküvi (İstemeyen kullanmayabilir)
Nar sosu için;

  • 3 adet nar (İkisinin suyu ötekinin ise taneleri kullanılacak)
  • 1 fincan nişasta (Kıvamına göre arttırılabilir)
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • Nar suyu az gelir ise yarım su bardağı su eklenebilir
Narlı Muzlu Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle muhallebinin gereçlerini bir tencereye alıp ocağın üstüne koyup kıvamını alana kadar pişiriyoruz kıvam alan muhallebiye margarini (Tercihe goretereyağı) ve vanilyayı ekleyip bir köşeye alıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Akabinde sıktığımız 2 adet narı bir tencereye alıp nişastasını ekleyip kıvam alana kadar pişiriyoruz çabucak sonrasında evvelde ayıkladığımız 1 adet narın tanelerini ekleyip, 5 dakika ocakta kıvam alana dek karıştırıyoruz.
  3. Kıvam alan narlı sosumuzu ocaktan alıp, buzluğa atıyoruz.
  4. Soğuyan sosumuz daha lezzetli olacaktır. İsteğe bakılırsa kullanılan bisküvilerimizi robotta toz haline getiriyoruz. Ben toz haline getirerek daha lezzetli olduğunu düşünüyorum, bisküvileri elinizde kırarakta tüketebilirsiniz.
  5. Ben tercih olarak muz’ da kullandım isteğe göre değiştirip ya da kullanmayabilirsiniz. Akabinde kulplara koyup, servise hazır hale getiriyoruz.
Püf noktaları;.

1. Vanilyayı muhallebiye, muhallebi kıvam aldıktan daha sonra eklememiz muhallebinin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

2. Narlı sosumuzu suyu ve nar tanelerini birlikte eklemek yerine suyunu kıvam alıncaya kadar pişirdikten daha sonra nar tanelerini eklemek nar tanelerinin daha canlı ve dişe gelir olması narlı sosumuzu fazlaca daha lezzetli hale getirecektir.

3. Narı ve muzu bir ortada kullanmak magnoliamıza daha lezzet katacaktır.

4. Narlı sosumuzu sıcakken kulplara yerleştirmek muhallebili yahut bisküvilerin karışmasına yol açar. Bu yüzden sosumuzu dolapta yeterlice soğutmak gerekir.

5. Ben muhallebi ve sosumu uygunca soğutup daha sonra servis haline hazır getirmeyi tercih ettim. Zira sıcakken hepsi birbirine karışıyor manzara ve lezzet açısından güzel olmuyor. O yüzden tüm materyalleri soğutup servis haline getirmemiz hayli daha yeterli olacaktır. Deneyecek olanlara afiyet olsun
☺
????

Narlı Muzlu Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst