Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Felaket

New member
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 200 gram kavrulmuş kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta(buğday nişastası
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Çiğ kadayıf kullanacaksanız kısık ateşte kavurun Ben marketten kavrulmuş aldım biraz daha kavurdum.
  2. Tereyağını eritelim kavrulmuş kadayıfı yağda biraz 4-5 dakika daha kavuralım
  3. Üzerine şekeri ekleyip karıştırın ondan sonrasında ceviz yahut fındık ekleyip, 4-5 dakika daha kavurup, ocaktan alalım kadayıfı.
  4. Krema ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alıp, pişirelim. Katılaşan pişen muhallebiyi ılıması için bir kenara bırakalım üzerini streç sinemayla kapatıp bekletin.
  5. Ilıdıktan daha sonra kremayı vanilyayı ek edip mikserle çırpalım. Borcama kadayıfın yarısını döküyoruz, üzerine muhallebinin tamamı dökülür.
  6. sonrasındasında kalan kadayıflarda üzerine eklenip buzdolabında dinlenmeye bırakalım en az 3 saat buzdolabında dinlenmeli.
  7. Krema eklemek istemeyenler 1 paket toz kremşanti ekleyip, mikserle çırpabilir ancak benim teklifim kremadır
    ❤
    Deniyeceklere afiyet şifa olsun.
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst