Limonlu Kek

Felaket

New member
Limonlu Kek Tanımı İçin Gereçler

Kek için (250 ml bardak):

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
Üzerine:

  • 150 gram pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tüm gereçler oda sıcaklığında olmalıdır, un ve kabartma tozu elenerek kullanılmalıdır ve kabınızı da kesinlikle yağlayın.
  2. Kaba yumurta ve şekeri koyun ve köpük köpük olup beyazlayana kadar çırpın.
  3. Süt, sıvı yağ, ve limon kabuğu rendesi ek ederek fazlaca az karıştırın.
  4. Limon suyu, un ve kabartma tozunu eleyerek hayli az karıştırın.
  5. Yağlanmış olan kek kalıbına hamuru dökün.
  6. daha sonrasında eşit kabarması için tezgaha bir kaç kere vurun.
  7. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
  8. Kürdan sayesinde pişip pişmediğini denetim edin. Fırından çıkartıp 10-15 dakika daha sonra karşıt çevirerek üzerine limon sosu yapabilirsiniz.
  9. Sos için kaba pudra şekerini eleyin ve azar azar limon suyu ekleyip pütürsüz yavaşça akışkan bir sos elde edip kekinizin üzerine dökün. Ben çikolata eritip kekimin üzerine döktüm.
  10. Kek soğuduktan daha sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst