Limonlu Kek

Felaket

New member
Limonlu Kek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
Glazürü için;

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1-2 yemek kaşığı limon suyu
Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle yumurta ve şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
  2. Akabinde sıvı yağ, süt ,limon suyu ve limon kabuğu eklenir.
  3. Bir cins karıştırılıp un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir.
  4. Küçük bir baton kalıba dökülen karışım önce ısıtılmış 180° fırında pişirilir.
  5. Fırından aldığımız kek soğumaya bırakılır.
  6. Soğuduktan daha sonra pudra şekeri ve limon suyu karıştırılıp kekimizin üzerine dökülür.
Püf noktası; materyallerin oda sıcaklığında olması.

Fırının kapağını birinci 20 dk açılmaması gerekiyor.

Kuru gereçler kesinlikle elenerek eklenmeli.

Deneyeceklere afiyet olsun, kekinizin fotoğraflarını bekliyorum ????
⭐
.

Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst