Limonlu Haşhaşlı Kek

Felaket

New member
Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kekimizi hazırlamak için; evvela derin bir çırpma kabında yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikser yardımı çırpıyoruz.
  2. Üzerine yağ, yoğurt ve limon suyunu da ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
  3. hemen sonrasında un, kabartma tozu ve vanilya, limon kabuğu rendesi, ve haşhaşı da ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
  4. Kek hamurumuz güzelce karıştıktan daha sonra hamurumuzu yağlanmış kek kalıbına döküyoruz.
  5. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkardığımız kekimizi soğuduktan daha sonra dilediğimiz üzere süsleyip, servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst