Limonlu Capkek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 adet limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- Yarım su bardağı süt
- Yarım paket kremşanti
- Limon dilimleri
Not EkleTarifi Yazdır
- Kasemize 2 adet yumurta, 1 çay bardağı toz şekeri alıp güzelce çırpalım köpürene kadar.
- daha sonra 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyip hayli az karıştıralım. 1,5 su bardağı un, 1 adet kabartma tozu, 1 adet vanilya,1 adet limon kabuğu rendesi, 1 adet limon suyunu da ekleyip kek hamurumuzu hazırlayalım.
- 170 derecede evvelinde ısıtılmış fırınımızda pişirelim.
- Soğuduktan daha sonra üzerine yarım su bardağı süt yarım paket kremşanti hazırlayıp, üzerine sıkalım limon dilimleriyle de süsleyip servis edebiliriz. Afiyetler olsun.