Limonlu Capkek

Felaket

New member
Limonlu Capkek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
Üzeri için;

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım paket kremşanti
  • Limon dilimleri
Limonlu Capkek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kasemize 2 adet yumurta, 1 çay bardağı toz şekeri alıp güzelce çırpalım köpürene kadar.
  2. daha sonra 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyip hayli az karıştıralım. 1,5 su bardağı un, 1 adet kabartma tozu, 1 adet vanilya,1 adet limon kabuğu rendesi, 1 adet limon suyunu da ekleyip kek hamurumuzu hazırlayalım.
  3. 170 derecede evvelinde ısıtılmış fırınımızda pişirelim.
  4. Soğuduktan daha sonra üzerine yarım su bardağı süt yarım paket kremşanti hazırlayıp, üzerine sıkalım limon dilimleriyle de süsleyip servis edebiliriz. Afiyetler olsun.
Limonlu Capkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst