Limon Aromalı Portakal Kabuklu Kek

Felaket

New member
Limon Aromalı Portakal Kabuklu Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı şeker
  • Yarım çay kaşığı vanilya tozu
  • 10 damla limon aroması
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Kakao
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Limon Aromalı Portakal Kabuklu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Selamlar pufuduk pufuduk kabaran kek tanımıma hoşgeldiniz ????????Tarif için buyurun başlayalım.

  1. Oda sıcaklığında ılımış yumurtaları şeker ve vanilya ile evvel beyazlasana kadar çırpıyoruz.
  2. ondan sonrasında aromayı ve portakal kabuklarını ekleyip devam ediyoruz çırpmaya.
  3. Sıvıları ve bir yemek kaşığı tereyağını da ekleyip bir defa daha karıştırıp ununu kabartma tozunu ek edip ister mikserle ister tahta kaşıkla karıştırabilirsiniz. Ben tahta kaşık tercih ediyorum bu basamakta kıvamını hoş ayarlayabilmek için.
  4. Hamur biraz cıvıkken iki üç yemek kaşığı öbür bir kâseye ayırıp kakao dökülür ve karıştırıp öncesinden tereyağı ile yağlanmış kalıbına en alt kısmına kakaolu hamur dökülür.
  5. ondan sonrasında kıvama gelen beyaz kek hamurumuzu da döküp bir iki tezgaha vuralım ki ortasındaki havalar sönsün.
  6. çabucak sonrasında 180 derece fırında pişiriyoruz.Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin. Allah’a emanet olun, hoşçakalın ????????????.
Limon Aromalı Portakal Kabuklu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst