Kupta Muhallebi

Felaket

New member
Kupta Muhallebi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
Piştikten daha sonra;

  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket krem şanti (sade)
  • Piştikten daha sonra açmak için (yarım su bardağı süt)
Kupta Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tenceremizi ocağa alıyoruz.
  2. Süt, nişasta ve şekeri karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Kaynadıktan daha sonra muhallebimizi ocaktan alıyoruz.
  4. Margarin ve krem şantiyi ek ederek çırpıyoruz.
  5. Son olarak, akışkan kıvam alması için sütümüzü ek ederek karıştırıyoruz.
  6. Kuplarımıza alarak isteğe bağlı süsleme yapıyoruz. Afiyet olsun.
Kupta Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst