Kupta İrmik Helvası

Felaket

New member
Kupta İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler

  • 75 gram tereyağ (3 yemek kaşığı)
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı toz
Üzeri için;

  • Tahin
Kupta İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tereyağı, sıvı yağ ile bir arada eritelim.
  2. Eriyen tereyağın üzerine irmiği ek edip kavuralım orta ateşte daima olarak.
  3. sonrasındasında koyu renk olan irmiğin üzerine şekeri ilave edip bir kaç dakika kısık ateşte kavuralım.
  4. Akabinde sütü dökelim.
  5. Kaynayıncaya kadar karıştırıp kaynayınca kapağını kapatıp 2-3 dakika ortası kısık ateşte pişirelim.
  6. Helva yavaşça sulu kıvamda olacak.
  7. Dinlendikçe biraz daha suyunu çekecek.
  8. Dinlenen helvayı dondurma ile servis edebiliriz.
  9. İsteğe nazaran üzerine tahin dökebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Kupta İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst