Kuplarda Bal Kabağı Şöleni

Felaket

New member
Kuplarda Bal Kabağı Şöleni Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kilo tatlı bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığın ucuyla zerdeçal
  • 1 paket vanilin
Beyaz kreması için

  • 4 su bardak süt
  • 4 yemek kaşığı dolusu. un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
Süslemek için

  • 1 yemek kaşığı kakao
Kuplarda Bal Kabağı Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel kabakları doğrayıp üzerine suyunu koyup ocağa koyalım.
  2. Kabaklarımız uygunca yumuşayınca ocaktan alıp blenderla pelte haline gelinceye kadar çırpalım.
  3. Toz şekerini ve iki kaşık nişastasını zerdeçalını ekleyip yeniden ocakta iki dakika daha kaynatalım.
  4. Kreması için.Tencereye tereyağı sıvı yağıda ekleyip. Unu koyuyoruz. Biraz rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  5. Kavurduğumuz unu ocaktan alıp sütünü toz şekerini nişastayı ,vanilin yumurta sarısını ekleyip uygunca çırparak yeniden ocağa koyuyoruz. Daima karıştırarak güzelce yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz.
  6. Kuplarımızı yarısına kadar beyaz krema koyuyoruz.
  7. Kuplarımızdaki kremalar donduktan daha sonra balkabağı kremamızdan kuplarımızı istediğimiz ölçü koyuyoruz.
  8. Kakaoyla süslüyoruz.Bu ölçüler 6 kup çıkıyor isteğe bağlı siz daha fazla kupta yapabilirsiniz.Afiyet sıhhat olsun
    ☺
    ????.
Kuplarda Bal Kabağı Şöleni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst