Kıbrıs Tatlısı

Felaket

New member
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galata unu
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kısık ateşte pişirmeye bırakalım. Şerbet kaynayıp yoğunlaşınca altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  2. Keki için evvela yumurta ve şekeri uygunca çırpıp öbür tüm gereçleri yeterlice karıştıralım.
  3. Kıvam alınca yağlanmış tepsiye harcımızı dökelim.
  4. 160 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirelim. Kek soğuduktan daha sonra soğuk şerbetini dökelim.
  5. Kreması için; krem şanti hariç öteki materyalleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  6. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blenderla 5 dakika çırpın.
  7. Soğutulmuş şerbetli kekin üzerine muhallebili dökelim.
  8. Üzerine çokça hindistan cevizi serpin. Kıbrıs tatlısı buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapabilirsiniz.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst