Kıbrıs Tatlısı

Felaket

New member
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Muhallebisi için

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti
Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Selamun aleyküm hanımlar.Bu hoş tanımı sizlerle paylaşmak isterim.

  1. Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlamakla başlıyoruz.
  2. Verdiğim ölçülerde su ve şekeri tencere koyup kaymaya bırakalım.
  3. Kaynadıktan daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  4. Sıra geldi muhallebisini hazırlamaya. Kremşanti ve vanilya hariç bütün gereçlerimizi güzelce karıştıralım. Kıvam aldıktan daha sonra altını kapalım ve ılıdıktan daha sonra kremşanti ve vanilyasını koyup çırpalım.
  5. Artık tatlımızın harcını hazırlamaya başlayalım.
  6. Yumurta ve şekeri yeterlice köpürene kadar çırpalım.
  7. ondan sonrasında başka gereçlerini ekleyerek yeterlice çırpalım.
  8. Büyük dikdörtgen borcama harcını yayalım ve daha öncesinden ısıttığımız 180 derecelik fırına pişirmeye bırakalım.
  9. Alt üst kızaran tatlımızı fırından çıkınca çatalla üzerine delikler açalım.
  10. Soğuk şerbeti tatlımızın her yerine dökelim.
  11. Tatlımızda soğuduktan daha sonra muhallebimizi dökelim ve eşit bi biçimde yayalım.
  12. Üzerine çokça hindistan cevizi serpelim ve dövülmüş cevizle süsleyelim. Deneyen herkese afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst