Kıbrıs Tatlısı

Felaket

New member
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

Kek için;

  • 5 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı galeta unu
  • 1.5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1.5 su bardağı ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su (600 ml)
  • 1 paket vanilya
Üzeri için ;

  • Hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda şerbeti hazırlayalım.
  2. Şeker ve suyu tencereye alalım kaynadıktan 10 dk daha sonra şerbeti kapatıp vanilyayı ekleyip soğumaya bırakalım.
  3. Kek için;.Yumurta şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  4. Sıvı yağ ekleyip çırpalım.
  5. Öbür eserleri de ekleyip spatula ile karıştıralım.
  6. Evvelce ısıtılmış fırında 160° 30 dk pişirelim.
  7. Soğutulmuş şerbeti fırından çıkan kekin üzerine dökelim.
  8. Kreması için ;.Süt nişasta şekeri tencereye alalım.
  9. Birinci tıkırdamasın da altını kapatalım vanilya ve krem şantiyi ekleyip mikserle 5 dk çırpalım.
  10. Ilıdıktan daha sonra kekin üzerine dökelim.
  11. Süslemek için hindistan cevizi serpiştirelim.
  12. Dolapta 3 saat dinlendirdikten daha sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun ????????.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst