Kıbrıs Tatlısı (Kare Borcam İçin)

Felaket

New member
Kıbrıs Tatlısı (Kare Borcam İçin) Tanımı İçin Gereçler

Şerbeti için;

  • 2su bardağından bir parmak eksik su
  • 1.5 su bardağından bir batmak eksik şeker
Keki için:

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağından iki parmak eksik galete unu, hindistan cevizi ve ince kıyılmış ceviz.
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için;

  • 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket kremşanti
Kıbrıs Tatlısı (Kare Borcam İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz beş dakika kadar kaynatıp soğuması için kenara alalım.
  2. Keki için; yumurta ve şekeri çırpıyoruz beyazlayıncaya kadar çırpıyoruz.
  3. sonrasındasında öbür tüm gereçleri ekleyip, güzelce karıştıralım ve yağladığımız kare borcama güzelce yayalım karışımı.
  4. Evvelden ısıttığımız 160 derece fırında 25-30 dakika denetimli bir biçimde pişiriyoruz.
  5. Soğuyan şerbetimizi ılık kekin üstüne döküp çekmesini beklerken üstünün kremasını hazırlayalım.
  6. Kreme için beş su bardağı sütü tencereye alalım ve şeker, nişasta ve unu etkileyip güzelce karıştıralım daha sonrasında pişmeye bırakalım.
  7. Piştikten daha sonra 1 paket kremşantiyi de ekleyip, yine karıştıralım ve soğuyunca kekin üstüne yayalım en üstüne de hindistan cevizi serpelim. Afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısı (Kare Borcam İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst