Kazandibi

Felaket

New member
Kazandibi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
  • 1 paket vanilya
Tepsiyi yağlamak ve yakma süreci için

  • Margarin
  • Yarım çay bardağı toz şeker
Kazandibi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kazandibi için bi tencereye margarin ve vanilya harici başka materyalleri koyup daima karıştırarak yoğunlaşıp fokurdayana kadar pişirelim.
  2. Ocağın altını kapatalım.
  3. Margarin ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  4. Orta uzunluk bi tepsiyi margarini sürelim.
  5. Tabanının heryerini yağla bulayalım.
  6. Üzerine yarım çay bardağı toz şekeri döküp sallayarak her yerine eşit dağılmasını sağlayalım.
  7. Kazandibinin muhallebisinden iki bardak alıp şekerli tepsiye ince bi katman yayalım. Fakat tabandaki şekerler karışmasın dikkat edelim.
  8. Muhallebi epey yoğunlaşırsa blendırla biraz açalım.
  9. Tepsiyi ocağa alıp döndüre döndüre yakalım.
  10. Yandıktan daha sonra ocağı kapatalım.
  11. Üzerine muhallebiyi döküp yayalım.
  12. Biraz soğuyunca buz dolabına atalım.
  13. Tatlı yeterlice soğuyunca dilimleyip spatulayla yuvarlayıp servis yapalım. Afiyet olsun.
Kazandibi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst