Kalburabastı

Felaket

New member
Kalburabastı Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağ
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1.5 çay kaşığı karbonat yahut 1 adet kabartma tozu
  • Birkaç damla limon suyu
  • 3.5 su bardağı un
İçi için

  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Şerbeti için

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda şerbeti hazırlayın soğumaya bırakın.
  2. Un hariç başka materyalleri ekleyin karıştırın.
  3. çabucak sonrasında azar azar un ekleyip kulak göğsü kıvamında hamurumuz hazır olsun.
  4. Cevizden biraz irice bezeler yapıyoruz.
  5. Fotoğraftaki üzere ben süzgeç yardımı ile biçim verdim.
  6. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  7. Şerbeti dökerken şerbet ılık olacak hamurlarımızın birinci sıcaklığı çıkmış olacak.Afiyet olsun
    ❤
    .
Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst