Kadayıf Sarma

Felaket

New member
Kadayıf Sarma Tanımı İçin Materyaller

Muhallebi için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 litre süt
  • 2 türk fincanı şeker
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;

  • 1 paket hazır kavrulmuş kadayıf
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Kadayıf Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir tavaya tereyağ koyup eritin.
  2. Hazır kadayıfları dökün kavurmaya başlayın.
  3. Yeterlice çıtır olunca şekeri koyun eriyene kadar kavurmaya devam edin.
  4. Dikdörtgen tepsiye kadayıfları serin.
  5. Bir tencereye tereyağı eritin.
  6. Un ek edip 2 dk kadar kavurun.
  7. Ocaktan alıp sütü şekeri yumurtayı ekleyin çırpma teli ile süratlice karıştırın.Topaklar kalmayacak.
  8. yine ocağa alıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  9. Kaynamaya başlayınca çabucak ocaktan alıp krema ve vanilyayı ek edin.
  10. Kadayıfların çıtır kalması için muhallebiyi soğuyunca döküp yayın.
  11. Soğuması için buzdolabına atın.
  12. Ben dolap kokusu sinmesin diye folyoya sarıp o denli attım.
  13. Muhallebiyi dikdörtgen biçimde kesip rulo yapın.
    Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Kadayıf Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst