Jöleli Üzümlü Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı un elenmiş
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 limon kabuğu
- 1 limon suyu
- 1 su bardağı unlanmış kuru üzüm
- 1.5 çay bardağı su
- 1 çay bardağı limon suyu
- Çay kaşığı ucunda zerdeçal
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri 7 dakika boyunca beyazlaşana kadar çırpalım.
- Üzerine yağı ,limon suyu ve sütü ekleyip karıştıralım.
- Kuru materyalleri eleyip ekleyelim tel çırpıcı ile çırpalım .
- Limon kabuğunu ve yavaşça unlanmış fazla unu alınmış üzümleri ekleyip hafifçeçe karıştıralım.
- Margarin ile yağlanmış kalıba boşaltalım .
- 160 derece ısıtılmış fırında yavaş yavaş 30 dk kadar denetimi bir biçimde pişirelim.
- Piştikten daha sonra fırında fırının kapağı açık bir biçimde 5 dk bekletelim.
- sonrasındasında servis tabağına karşıt çevirip kalıptan çıkaralım.
- Jölesi için; Bütün gereçleri tencereye alalım orta ateşte daima karıştırarak pişirelim.
- hemen sonrasında kekin üzerine dökelim.
- Jölesi üzerinde uygunca soğuduktan daha sonra istediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.