Jöleli Üzümlü Kek

Felaket

New member
Jöleli Üzümlü Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un elenmiş
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 limon kabuğu
  • 1 limon suyu
  • 1 su bardağı unlanmış kuru üzüm
Jölesi için;

  • 1.5 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • Çay kaşığı ucunda zerdeçal
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
Jöleli Üzümlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri 7 dakika boyunca beyazlaşana kadar çırpalım.
  2. Üzerine yağı ,limon suyu ve sütü ekleyip karıştıralım.
  3. Kuru materyalleri eleyip ekleyelim tel çırpıcı ile çırpalım .
  4. Limon kabuğunu ve yavaşça unlanmış fazla unu alınmış üzümleri ekleyip hafifçeçe karıştıralım.
  5. Margarin ile yağlanmış kalıba boşaltalım .
  6. 160 derece ısıtılmış fırında yavaş yavaş 30 dk kadar denetimi bir biçimde pişirelim.
  7. Piştikten daha sonra fırında fırının kapağı açık bir biçimde 5 dk bekletelim.
  8. sonrasındasında servis tabağına karşıt çevirip kalıptan çıkaralım.
  9. Jölesi için; Bütün gereçleri tencereye alalım orta ateşte daima karıştırarak pişirelim.
  10. hemen sonrasında kekin üzerine dökelim.
  11. Jölesi üzerinde uygunca soğuduktan daha sonra istediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Jöleli Üzümlü Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst