“İtibarımın ve geleceğimin yok edilmesini izlemeye devam etmek istemiyorum”

Leila

Global Mod
Global Mod
Münih. Eski milli futbolcu Jérôme Boateng, saldırı davasında kendisine yöneltilen suçlamaları kesin bir şekilde reddetti. 35 yaşındaki oyuncu Cuma günü yaptığı uzun açıklamada, “Kendimin kontrolünü kaybeden ve ilişkimizdeki tartışmalara şiddetle tepki veren ben değilim. En fazla saldırıya uğradığımda sesimi yükseltip kendimi savunuyorum.” dedi. Münih I Bölge Mahkemesinin önünde okudu.

Devamını oku sonra Reklamcılık

Eski kız arkadaşı, ikizlerinin annesi ve savcı, Boateng'i bedensel zarar vermekle suçluyor. İddiaya göre ona bir fener ve bir soğutucu çanta fırlattı ve daha sonra ona vurdu. Boateng bunu yalanladı. İddiaya göre 2018'de Karayip tatilinde ona saldırmıştı. Bu süreçte yalnızca kendini savundu, onu uzaklaştırdı ve yaraladı.

Jérôme Boateng'e yeni dava

Bir mahkeme, Jérôme Boateng'in eski kız arkadaşının dünya futbol şampiyonuna karşı üç kez şiddet uyguladığı iddialarını ele aldı.

Kaynak: dpa

Pişman olduğunu ve bunun için zaten özür dilediğini söyledi. Boateng, “Yıllardır devam eden bir kabustan” bahsederek, “Ancak yaptığı şey tamamen asılsızdı ve çevremdeki, etrafımızdaki neredeyse her şeyi yok etti” dedi.

Boateng, “Birkaç yıl daha en üst seviyede futbol oynamayı isterdim” dedi. Ancak kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle bu mümkün olmadı. “Ayrıca tüm reklam sözleşmelerimi de kaybettim.” İş ortakları, onun tasvir edildiği “karısını döven” adamla hiçbir ilgilerinin olmasını istemiyorlardı. Aslında özel konular hakkında yorum yapmak istemiyordu. Ancak: “İtibarımın ve geleceğimin giderek daha fazla yok edilmesini izlemeye devam etmek istemiyorum.”

Daha önce, mahkeme başkanı Susanne Hemmerich'in savunmayı ve iddia makamını sözde bir anlaşma yapmaya ikna etme girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştı. “40 yıldır bu işi yapıyorum” dedi. Ve hiçbir zaman “sanık hakkında bu kadar kapsamlı bir medya ön yargısı” yaşamamıştı.

Ünlü avukat Christian Schertz: “Lindemann medya tarafından canavara dönüştürülene kadar”

Yorulmak bilmeyen bir “ünlü avukat” olarak Christian Schertz, müdahaleci medyaya karşı tanınmış kişileri temsil ediyor. Hayatının temel sorusu: Hangisi daha önemli; mahremiyet mi, yoksa basın özgürlüğü mü? Peki onu harekete geçiren şey nedir? (Tehlikeli derecede özel) bir portre.

Yargılamalar altı yıldır sürüyor; bu kısmen Corona'dan, kısmen de yargının başarısızlıklarından kaynaklanıyor. Ve Boateng'in 13 yaşındaki iki kızı ve onu şiddet uygulamakla suçlayan eski kız arkadaşı, altı yıldır “ebeveynlerinin mahkemede birbirleriyle nasıl kavga ettiklerini gazetelerde düzenli aralıklarla okumak zorunda kalıyor”. Konunun nihayet “özellikle çocuklar için” sona erdiğini öne sürmek istedi ve vurguladı: “Sanırım tüm partilerin yaşayabileceği bir teklifim var.” Fakat bu kabul edilmedi.

Dava yıllardır mahkemeleri meşgul ediyor

Bu, 2018 yılında Karayip tatili sırasında meydana gelen olayla dördüncü kez mahkemece ilgilenilmesidir. İtalyan kulübü US Salernitana'dan Avusturya'daki Linzer ASK'ya yeni taşınan FC Bayern Münih'in uzun süredir savunucusu olan oyuncuya karşı açılan dava, uzun süredir sürünüyoruz. 2019'da suçlamalar getirildi ve 2021'de Münih Bölge Mahkemesi, her biri 30.000 avro olmak üzere toplam 1,8 milyon avro olmak üzere 60 günlük para cezası verdi.

Ekim 2022'de Münih I Bölge Mahkemesi ikinci derece mahkemesinde Boateng'i bedensel zarar ve hakaretten dolayı günlük 10.000 avro olmak üzere 120 para cezasına, yani toplam 1,2 milyon avroya mahkum etti. Ancak Bavyera Yüksek Bölge Mahkemesi kararı bozdu. Yargılama yasal sonuç doğurana kadar Boateng'in masum olduğu kabul ediliyor.

Haberler