Islak Kek

Felaket

New member
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 2 şu bardağı un
Sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda 2 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri köpürtünceye kadar mixerle çırpalım.
  2. Çırptıktan daha sonra 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ ekleyip yeniden çırpın.
  3. Son olarak 1,5 paket kabartma tozu,1 paket vanilya,2 su bardağı un ve 3 yemek kaşığı kakao ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  4. ondan sonrasında kekinizi öncesinden ısıtılmış 180 derece fırına verin.
  5. Sosu için; evvel 1,5 su bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı toz şeker,2 yemek kaşığı kakao ekleyip ocakta karıştırın.
  6. Keki fırından alıp, 10 dk bekleyin ve sosunu üzerine dökün 1-2saat buzdolabında bekletin ıslak kekiniz hazır. ????
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst