Islak Kek

Felaket

New member
Islak Kek Tanımı İçin Materyaller

Keki için

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 su bardağı un
Sosu için

  • 1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayırıyoruz)
  • 1,5 su bardağı süt
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
  2. daha sonra süt,sıvı yağ,kakao ekleyip çırpıyoruz.
  3. 1 su bardağına karışımı koyuyoruz sosu için ayırıyoruz.
  4. daha sonra kabartma tozu, şekerli vanilin ve un ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Borcamı yağlayıp döküyoruz.
  6. Fırını 170 derecede 35 dk pişiriyoruz.
  7. Pişene kadar sosunu ayarlayıp 5 dk kaynatıyoruz.
  8. Ilıklaşan sosu sıcak kekimize döküyoruz.
  9. İçine çektikten daha sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst