Islak Kek (Browni Tadında)

Felaket

New member
Islak Kek (Browni Tadında) Tanımı İçin Gereçler

Kek harcı;

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao (25g)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un (elenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Bir avuç ceviz içi
Üst sosu için;

  • 1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üstü için;

  • Ceviz kesimleri
Islak Kek (Browni Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Derin bir kaba un ,vanilya, kabartma tozu hariç öbür gereçleri ekleyip uygunca çırpalım.
  2. Akabinde 1 su bardağı kenara bu karışımdan ayırın.
  3. Un, kabartma tozu ,vanilya ekleyip kek hamuru elde edin.
  4. Yağladığımız dikdörtgen borcama döküp 150 derece fırında yaklaşık 35 dk pişirelim .
  5. Kek pişerken kenara ayırdığımız karışımı sos tavanına alıp üzerine sütü tarçın ekleyip 2 dk kaynatalım ve ocaktan alalım ki ılık olsun .
  6. Keki çıkartıp 10 dk dinlendirelim ki birinci sıcaklığı çıksın akabinde keki dilimleyip ılıyan sosu eşit biçimde her yerine gelecek biçim dökelim.
  7. 2 saat kadar dinlendirip servis edelim.
Islak Kek (Browni Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst