İrmik Tatlısı

Felaket

New member
İrmik Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu
Keki için

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Herkese merhabalar.Sizlere hayli hoş şerbetli tatlı yaptım. Şimdiden herkese afiyet olsun.

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. Tenceremize toz şekeri ve suyu ekleyelim karıştıralım ocağa alalım.
  2. Şerbet kaynadıktan daha sonra 2 damla limon suyu ekleyelim 5 dk daha kaynatalım. Ocaktan alalım ılıması soğuması için.
  3. Keki için evvela geniş kabımıza yumurta ve şekeri dökelim blenderla beyazlaşıncaya kadar karıştıralım.
  4. Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
  5. İrmik,un, kabartma tozu,vanilya ekleyelim ve karıştıralım.
  6. Yağlamış olduğumuz borcama keki dökelim öncesinden ısıtılmış 170 derecede 30 dk fırında pişirelim.
  7. Piştikten daha sonra ılıyan şerbetin yarısını kekin üzerine dökelim.
  8. Keki dilimledikten daha sonra başka kalan şerbeti üzerine dökelim.
  9. Soğumasını ve şerbetin çekmesini bekleyelim.
  10. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsin siz dilerseniz fındık, fıstık vs ile süsleyebilirsiniz.
İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst