İrmik Kaplamalı Şerbetli Tatlım (Pişman Olmazsınız) Tanımı İçin Malzemeler
Şerbet için;
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbet için;
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- 4 – 5 damla limon suyu
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı şeker
- Vanilya
- Kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlıyorum. Su şeker ve limon suyunu beş dk kaynatıp, soğumaya bırakıyorum.
- ondan sonrasında tereyağını tavada eritiyorum yağ eriyince biraz soğuması için bekletiyorum. Yumurta, sıvı yağ, yoğurt karıştırıyorum tereyağ soğuyunca onu da karışıma ekliyorum.
- Ardından şeker, vanilya, kabartma tozu ekliyorum. sonrasındasında unu da denetimli bir biçimde ekliyorum kurabiye hamuru kıvamında olan hamuru ceviz büyüklüğünde modüllere ayırıp biçim veriyorum.
- Ardından hamurların hertarafını irmiğe buluyorum.
- Yağlanmış tepsiye dizip 40 45 dk yavaşça üzeri kızarana kadar pişiriyorum. Denetim edin fırından fırına müddet değişebilir.
- Fırından çıkartıp birinci sıcağı çıkıncaya kadar bekliyorum. Soğuk şerbeti döküyorum. Yarım saat için de şerbetini çekip yemeye hazır hale geliyor. Herkese tavsiye ederim. ????.