İrmik Helvası

Felaket

New member
İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram teremyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Teremyağımızı erityoruz.
  2. Ardından irmiğimizi koyup rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  3. Diğer tarafta suyumuzu ve sütümüzü kaynatıyoruz.
  4. Bir kaba alıp şekeri de ekleyip sıcak su ve süt karışımının ortasında karıştırarak eritiyoruz.
  5. Rengi dönen irmiğimizin altını kısıp şerbetimizi ekliyoruz.
  6. Kısık ateşte çekene kadar pişiriyoruz.
  7. Pişince altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. Şimdiden afiyetler olsun ????.
İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst