Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek

Felaket

New member
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük uzunluk havuç
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 adet kabartma tozu
  • 2 adet şeker vanilini
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şeker ve yumurta mızı güzelce çırpıyoruz daha kıvam alana kadar.
  2. hemen sonrasında sırası ile sıvı yağ ,sütümüzü ekleyerek yine çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Unumuzu kabartma tozumuzu ve şeker vanilimizi ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Tarçın ekleyerek yine çırpıyoruz.
  5. Havucumuzu rendeleyip karışıma ekliyoruz.
  6. Cevimizi ekliyoruz ve kaşık yardımı ile karıştırıp yağladığımız kek kalıbımıza döküyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış fırınımızda 150-180 derece fırına nazaran ayar değişir kekimizi pişiriyoruz
    ❤
    afiyet olsunnnn.
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst