Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet büyük uzunluk havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- 2 adet kabartma tozu
- 2 adet şeker vanilini
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker ve yumurta mızı güzelce çırpıyoruz daha kıvam alana kadar.
- hemen sonrasında sırası ile sıvı yağ ,sütümüzü ekleyerek yine çırpmaya devam ediyoruz.
- Unumuzu kabartma tozumuzu ve şeker vanilimizi ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Tarçın ekleyerek yine çırpıyoruz.
- Havucumuzu rendeleyip karışıma ekliyoruz.
- Cevimizi ekliyoruz ve kaşık yardımı ile karıştırıp yağladığımız kek kalıbımıza döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırınımızda 150-180 derece fırına nazaran ayar değişir kekimizi pişiriyoruz