Gastronomi kısmında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünce (UNESCO) “Yaratıcı Kentler Ağı”na dahil edilen Hatay mutfağı saymakla bitmeyecek lezzetlere mesken sahipliği yapıyor. Şayet Hatay’a yolunuz düşerse kesinlikle tatmanız gereken lezzetleri ve durakları sizler için tek tek araştırdık. Pekala Hatay’da ne yenir? Hatay’ın meşhur yemekleri nelerdir? İşte lezzet seyahatimiz başlasın…
Yüzsenelerdır bir epeyce medeniyetin yuvası haline gelen Türkiye, onlarca kültürün iç içe geçtiği güçlü bir tarihi gözler önüne seriyor. Kültürel motifleri, yapıları, örf ve adetleriyle doğusundan batısına esaslı birikime sahip olan ülkemizin mutfağı da kendine has dokusuyla tüm dünya tarafınca yakından takip ediliyor. Bilhassa Türkiye’nin gastronomi merkezi olarak ön plana çıkan Hatay, gurme lezzet çeşidi yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan niteliğinde. Yakın vakitte Hatay’a gitmeyi düşünüyorsanız kesinlikle lisandan lisana dolaşan Hatay lezzetlerini tatmadan dönmeyin derim! Gelin Hatay’da kesinlikle tatmanız gereken lezzetlere birlikte şu biçimde bir göz atalım.
HATAY’IN MEŞHUR YEMEKLERİ NELERDİR? HATAY’DA NE YENİR?
Künefe
Kendine özel pişirme tekniğiyle Hataylıların uğrak yeri olan bu yer haricinde Petek Pastanesi ve Kral Künefeyi de denemeyi sakın unutmayın! Sadece künefesiyle değil baklavalar, cevizli büzmeler, halep sarmalar, fıstıklı dolamalar ve sütlü tatlılarıyla da meşhur olan bu yer listenizin üst köşesinde olmalı.
Hatayda en uygun künefeciler
Oruk
Büyük bir el mahareti ve ustalık isteyen bu lezzeti tatmak için birinci durağınız Sultan Sofrası olmalı. Yöresel yemeklerin mütevazı bir adresi olan bu yerde ayrıyeten Ispanaklı Borani ve Aşur üzere Hatay lezzetlerini de tatmadan dönmeyin derim!
Sultan Sofrası
Haytalı
Humus
Tepsi Kebabı
Öte yandan Uzun Çarşı’nın içine gizlenmiş Pöç Kebabı isimli yeri listenizin en üst sırasına ekleyerek Kağıt Kebabı ve Tepsi Kebabının tadını çıkarabilirsiniz.
Pöç Kebabı
AFİYET OLSUN!
Yüzsenelerdır bir epeyce medeniyetin yuvası haline gelen Türkiye, onlarca kültürün iç içe geçtiği güçlü bir tarihi gözler önüne seriyor. Kültürel motifleri, yapıları, örf ve adetleriyle doğusundan batısına esaslı birikime sahip olan ülkemizin mutfağı da kendine has dokusuyla tüm dünya tarafınca yakından takip ediliyor. Bilhassa Türkiye’nin gastronomi merkezi olarak ön plana çıkan Hatay, gurme lezzet çeşidi yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan niteliğinde. Yakın vakitte Hatay’a gitmeyi düşünüyorsanız kesinlikle lisandan lisana dolaşan Hatay lezzetlerini tatmadan dönmeyin derim! Gelin Hatay’da kesinlikle tatmanız gereken lezzetlere birlikte şu biçimde bir göz atalım.
HATAY’IN MEŞHUR YEMEKLERİ NELERDİR? HATAY’DA NE YENİR?
- KÜNEFE
Künefe
Kendine özel pişirme tekniğiyle Hataylıların uğrak yeri olan bu yer haricinde Petek Pastanesi ve Kral Künefeyi de denemeyi sakın unutmayın! Sadece künefesiyle değil baklavalar, cevizli büzmeler, halep sarmalar, fıstıklı dolamalar ve sütlü tatlılarıyla da meşhur olan bu yer listenizin üst köşesinde olmalı.
Hatayda en uygun künefeciler
- ORUK
Oruk
Büyük bir el mahareti ve ustalık isteyen bu lezzeti tatmak için birinci durağınız Sultan Sofrası olmalı. Yöresel yemeklerin mütevazı bir adresi olan bu yerde ayrıyeten Ispanaklı Borani ve Aşur üzere Hatay lezzetlerini de tatmadan dönmeyin derim!
Sultan Sofrası
- HAYTALI
Haytalı
- HUMUS
Humus
- TEPSİ KEBABI
Tepsi Kebabı
Öte yandan Uzun Çarşı’nın içine gizlenmiş Pöç Kebabı isimli yeri listenizin en üst sırasına ekleyerek Kağıt Kebabı ve Tepsi Kebabının tadını çıkarabilirsiniz.
Pöç Kebabı
- TAŞ KADAYIFI
AFİYET OLSUN!