Google Chrome’da Otomatik Web Geçmişini Silme işlemi Nasıl Yapılır?

Felaket

New member
Bu defa ki yazımızda Chromeüzerinden otomatik geçmiş silme işlemin nasıl yapılacağın anlatacağız. Bir çoğumuzun başna gelmiştir mutlak kişisel veya başka bilgisayarlarda bir şeyler ararken tarayıcımız geçmişsin silmeyi unuta biliriz. Hata bazen şifrelerimiz dair otomatik kayıt oluyor onları dair silmeyi unutuyoruz. Bir çok tarayıcı kapanınca geçmiş ve şifreleri silebiliyor.

Ne yazık ki chrome böyle işlem yok. Fakat şöyle bir alternatifimiz oluyor bu durumda eklentliler ile chrome üzerine kuracağımız basit bir eklenti ile otomatik olarak web geçmişimiz silenecektir.

Google Chrome bu sorun için eklentiler izin vermektedir. Chrome üzerinde geçmiş otmatik silme işleminde en çok kullanılan eklenti olan Auto History Wipe deneye bilirisiniz. Bu sayede chrome üzerinde yaptığınız bütün işlemler otomatik olarak silinecektir.

Google Chrome Üzerinde Otomatik Web Geçmişini Silme Nasıl Yapılır?
Google Chrome Üzerinde Otomatik Web Geçmişini Silme Nasıl Yapılır?

Auto History Wipe eklentisi yüklemek için chrome mağazasına girip oradan ekle demeniz yeterli daha sonra adımları takip edip kolayça yükleme yapabilirsiniz.
Bu sayede chrome üzerinde hiç bir gezintiniz kayıt tutmayacak kendiliğinde silinmiş olacaktır.

İlginizi Çekebilir En Çok Kullanılan Uzak Masaüstü Programlar
Google’den Auto History Wipe yazın ve aratın. Dana sonra açılan sayfada ekle diyoruz.

Google Chrome Üzerinde Otomatik Web Geçmişini Silme Nasıl Yapılır
Google Chrome Üzerinde Otomatik Web Geçmişini Silme Nasıl Yapılır

Daha sonra Auto History Wipe eklensinmi sorusuna Uzantı Ekle diyoruz.



Daha sonra son aşamadan önceki işlem geçiyoruz Aşağıdaki gibi pencerenin sağ üstünde görülen uzantı simgesi gelecek. Üstüne gelip SEÇENEKLER diyoruz.


Google Chrome Üzerinde Otomatik Web Geçmişini Silme Nasıl Yapılır

Daha sonra açılan sayfayı kendiniz göre onaylayıp tamam diyorsunuz İşlemler bitikten sonra artık chrome üzerine otomatik silme işlemi gerçekleşecektir.
 
Üst