Gelin Pastası

Felaket

New member
Gelin Pastası Tanımı İçin Materyaller

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket (75 gr ) krem şanti
Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kek hazırlığı;Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
  2. sonrasındasında üzerine un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Borcama sıvı yağ sürüp karışımı eşit biçimde dökelim.
  4. Evvelce ısıttığımız (180°) fırınımıza kekimizi koyup altını ve üstünü pişirelim ( yavaşça kızarıp kalıplaşması kâfi ) piştikten daha sonra fırından alıp soğumaya bırakalım.
  5. Muhallebi hazırlığı;Süt, un, toz şeker, vanilya tencereye alalım ve çırparak pişirelim.
  6. Kıvamı yoğunlaşıp fokurdadıktan daha sonra muhallebimizi öbür bir kaba alıp soğumaya bırakalım.
  7. Soğuduktan daha sonra krem şantiyi üzerine ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  8. Keki ıslatmak için;Şeker ve sütü birbirine karışana kadar çırpalım.
  9. ondan sonrasında soğuyan keke kürdan yahut çatalla birkaç delik açalım.
  10. Hazırladığımız şekerli karışımı üzerine dökelim.
  11. Kek karışımı emdikten daha sonra muhallebisini eşit bir biçimde dökelim.
  12. ondan sonrasında kekin tamamını hindistan ceviziyle kaplayıp buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten daha sonra servis edebiliriz.Afiyet olsun ????.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst