Gelin Pastası

Felaket

New member
Gelin Pastası Tanımı İçin Gereçler

Keki için :

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:

  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti en son ek etmek için

Üzerini süslemek için:

  • Hindistan cevizi
  • Portakal
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. 4 yumurta 1 paket vanilya, ve 1 su bardağı şekeri bir kaba alıp mikserle krema kıvamına gelene kadar karıştıralım.
  2. daha sonra üzerine 1. 5 su bardağı unumuzu ve 1 paket kabartma tozunu ekleyelim. Kek harcımız hazır.
  3. Güzelce yağladığımız dikdörtgen borcama kek harcımızı boşaltalım.
  4. Akabinde 180° evvelde ısıtılmış fırında yaklaşık 15 20 dakika pişirelim. Kürdanla denetim edebiliriz.
  5. Kek piştikten daha sonra soğumaya bırakalım ve muhallebimizin yapılışına geçelim.
  6. 1 litre sütü tencereye alalım üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyelim.
  7. Akabinde 3 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı nişasta 1 pakette vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım.
  8. daha sonra ocağa alıp daima karıştırarak pişirelim.
  9. Muhallebimizde piştikten daha sonra soğumaya bırakalım ve 1 paket toz krem şanti ekleyip mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. Muhallebimizde hazır.
  10. Artık hazırladığımız kek sosunu kekin üzerine heryerini ıslatacak biçimde döküp 5 dakika bekledikten daha sonra muhallebimizi de kekin üzerine güzelce spatula yardımı ile dökelim.
  11. En son üzerine çokça hindistan cevizi döküp istediğiniz biçimde süsleme yapabilirsiniz ben portakal kullandım. Şimdiden afiyet olsun. ????
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst