Fiyatsız Cimnastik Kursu ile geleceğin atletleri yetişiyor

Hasan

Member
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde yaz aylarında da devam eden Cimnastik Kursu’nda öğrencilere bu alanda eğitim verilirken, bununla birlikte yarışlara hazırlanan öğrencilerle de birebir ilgileniliyor.

MERSİN (İGFA) – Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaz aylarında da devam eden cimnastik kursundan toplam 210 öğrenci faydalanırken, kursa gelen öğrenciler ile yarışlara hazırlanan öğrencilerin tıpkı ortamda çalışmaları, bilhassa kursa gelen minikleri motive ediyor. Aileler de, çocuklarının hem fizikî tıpkı vakitte bilişsel gelişimlerine katkı sunduğu için, kurstan büyük bir memnuniyet duyduklarını lisana getiriyor.


Gençlerin hayallerine giden yolda en büyük destekçileri Mersin Büyükşehir Belediyesi

Birbirinden hoş hayalleri olan cimnastik öğrencilerinin kimisi ileride Ulusal Takım’da olmayı hedeflerken, kimisi de ülke ülke gezerek yarışlara katılmayı hedefliyor. Miniklerin hayallerine giden yolda, onların en büyük destekçisi de Mersin Büyükşehir Belediyesi oluyor.

Yaz kursu öğrencileri, Haziran ayında okulların kapanmasıyla birlikte kursa başladı. Eylül’de yaz kursu bitmiş oldukten daha sonra kış devrine geçilecek ve Büyükşehir Belediyesi geleceğin atletlerini bu defa kış devrinde yetiştirmeye devam edecek. Şu anda yaz kursu öğrencileri kurstan haftanın 2 günü faydalanırken, yarışmacılara hazırlanan öğrenciler ise kursa hafta içi her gün, kış aylarında ise haftanın 6 günü geliyor.


Büyükşehir bu kurs yardımıyla genç yetenekleri de keşfediyor

Büyükşehir Belediyesi, yaz kursunun yanı sıra, yarışlara cimnastik alanında öğrenci yetiştirmeyi de sürdürüyor. Yaz kursuna gelen öğrencilerden yeteneği olan öğrenciler seçilerek, müsabakalara hazırlanmaları konusunda yardımcı olunuyor. Büyükşehir Belediyesi tarafınca 4-8 yaş aralığındaki çocuklara verilen fiyatsız Cimnastik Kursu’nda, Büyükşehir Belediyesi’nin Cimnastik Antrenörleri Hafize İğdir ve Çiğdem Gökaşar, miniklerle özel ve birebir olarak ilgileniyor.


“Yetenekli öğrencilerimizi bir üst düzeye gdolayıyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Cimnastik Antrenörü Çiğdem Gökaşar, “1 yıl boyunca her gün buradayız. 4 ile 8 yaş ortası çocuklarımızı alıyoruz, temel eğitimle başlıyoruz. çabucak sonrasında yetenekli öğrencilerimizi bir üst düzeye gdolayıyoruz. Haftada 2 gün halinde farklı gruplarımız var. Şu an toplamda 6 tane kümemiz var. Hepsinin yaş kümeleri farklı. Yaz kursu olarak şu an 210 tane öğrencimiz var. 2 farklı küme halinde çalışıyoruz. Eylül’de kış kursuna geçeceğiz. bu biçimde hiç gelmeyen öğrencilerimize öncelik vereceğiz. Ailelerimizle biz birebir görüşüyoruz. Bu hizmetten çok memnunlar” ifadelerini kullandı.Mersin’de hem fiyatsız olup, birebir vakitte bu kadar kapsamlı bir kursun olmadığına dikkat çeken Gökaşar, “Biz şu an temel eğitimdeyiz. Temel eğitimin gayesi çocuklarımıza evvela kuralları öğretmek. Kuvvet çalışması yapıyoruz, esneklik çalışması yapıyoruz, istikrar uyumunu sağlamaya çalışıyoruz. Hoş bir arkadaşlık ortamı yaratmaya çalışıyoruz” dedi.

“Velilerin çocuklarımızı küçük yaşta getirmelerini tavsiye ediyorum”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Cimnastik Antrenörü Hafize İğdir de “Temel cimnastiğe gelen çocuklarımızın içinde, yeteneği olanları ayırıyorum. Onlara farklı gün ve saatlerde özel olarak özel çalışmalar yaptırıyorum. bu türlü küçük yaştan başlayıp, cimnastik müsabakalarına katılacak yaş olan 7 yaşına kadar yetiştiriyoruz. Şu anda yaz programımızda haftanın 5 günü en az 4 saat çalışmamız var. Yaz kursundaki öğrencilerimiz, yarışmacı olan kümelerimizi, ilerlemiş olan çocuklarımızı gördüklerinde onlar da yapmak isteyip, onlar da imreniyor ve daha fazlaca cesaretleniyorlar. Bu hususta onlar fazlaca uygun bir motive ve örnek oluyor onlara. Şu anda okul olmadığı için epey rahat çalışma sistemimiz var. Velilerimizden çocuklarını küçük yaştan bu kursa getirmelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

“Yaptığım spordan fazlaca mutluyum”

Yarışmalara hazırlanan öğrencilerden 15 yaşındaki Damla Gümüşan, 8 yıldır cimnastik ile uğraştığından kelam ederek, “Yaptığım spordan epeyce memnunum, hayli zevk alıyorum. Yaptığım işi hayli seviyorum. Burada aslında fazlaca çalışıyorum, epey yoruluyorum ancak burada olmaktan memnunum. Yani buraya birinci geldiğimde yalnızca fazlaca az şey yapabilirken, bu kadar müddette epeyce fazla şey yaptım. Memnunum, hocalarımla da fazlaca düzgün anlaşıyorum. Buradayken epey rahatım. Bu alanda ileride tabi ki Ulusal Takım’a girmeyi fazlaca isterim” dedi.

“Ben çok hoş bir cimnastikçi olmak ve madalya almak istiyorum”

Yarışmalara hazırlanan miniklerden Masal Gürmeydan ise en hayli çember hareketini sevdiğinden kelam ederek, “Milli yarışlara katılmak istiyorum. Başarılı bir sportmen olmak istiyorum” derken, müsabakaya hazırlanan küçüklerden Beren Arnik de, “Cimnastiği hayli seviyorum. Devam edeceğim, daha hoşlarını yapacağım. Ailem buraya geliyorum diye memnun, ben de memnunum. Burayı fazlaca seviyorum. Ben çok uygun bir cimnastikçi olmak istiyorum. Madalya almak istiyorum” diye konuştu.

“Koskocaman bir kız olup, ülkelere gidip cimnastik yapmak istiyorum”

Yarışmalara hazırlanan miniklerden 10 yaşındaki Zekiye Sultan Arnik ise 7 yaşından beri cimnastik yaptığını lisana getirerek, “Ben burada olmaktan hayli memnunum. Evvel biraz sıkılıyordum fakat daha sonra fazlaca sevdim. Yani epeyce hareketini de yapabiliyorum. Benim hiç aklıma bu biçimde bir kurs gelmemişti. Annem kuzenimin geldiğini görür görmez, beni de getirdi. Burada hareketlerimizi yapıyoruz birlikte arkadaşlarımızla. Yapamadığımız şeylere hocalarımız yardım ediyorlar. Ben bu biçimde koskocaman bir kız olup, ülkelere gidip, cimnastik yapmak istiyorum, müsabakalara girmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Cimnastiğe takıntılıyım, epeyce seviyorum”

Yaz kursuna gelen öğrencilerden 8 yaşındaki Elif Rana Eren, “Önceden beri aklımda vardı cimnastiğe başlamak. Bir de seviyordum. Cimnastiğe takıntılıyım yani, epey seviyorum. Yapabiliyorum da. O yüzden geldim buraya. Okul kapandıktan birkaç gün daha sonra falan geldim buraya, kaydoldum. Memnunum. Haftada 2 gün geliyoruz. İleride turnuvalara girmek istiyorum” dedi.

Veliler de kurstan büyük memnuiyet duyuyor

Yaz kursuna gelen öğrencilerin velilerinden Hüseyin Damar, kurstan duydukları memnuniyeti lisana getirerek, “Kursu Büyükşehir’in instagram sayfasından öğrendik. Kursun çocuğun fizikî gelişmenine sıradan tesiri oluyor. Yaz aylarında çocukların katiyetle bir şeyle uğraşması gerekiyor. Uğraşacakları şeyin de gelişimlerine, bilhassa zihinsel gelişimlerine tesirli olan şeyler olması gerekiyor. O yüzden tablet, bilgisayar, televizyon yerine bu biçimde toplumsal aktiviteler, sporla ilgilenmesi daha güzel oluyor. Büyükşehir’in bu hizmetinden çok memnunuz” ifadelerine yer verdi.

“Burası büyük gelişme oldu Mustafa açısından”

Oğlu Mustafa’yı cimnastik kursuna getiren anne Şifa Küçük de, “Mustafa’nın hem gelişimi açısından, tıpkı vakitte fizikî taraftan bu kursun uygun olacağını düşündük. Küçük yaş kümesi olduğu için pek bir şeyleri fark etmiyorlar, ancak bir daha de uygun oluyor. örneğin tek ayak üstünde falan duramıyordu, parmak uçlarında yürüyemiyordu, fazlaca büyük gelişme oldu Mustafa açısından burası. Büyükşehir Belediyesi’ne fazlaca teşekkür ediyoruz. Meskende boş durmaktansa burada geliyorlar, hem hareket öğreniyorlar hem bedenleri gelişiyor” dedi. Çocuklarını kursa getiren baba Ahmet Muhtar Coşacak ise, “çok mutluyum. Okulların tatil olduğu vakit içinderda çocuklar boş vakit içinderını burada cimnastik yaparak gideriyorlar. Çocuklarım geçen sene de geliyorlardı, bu ikinci yılları. Haftada 2 gün, 2 saat daima getiriyorum” dedi ve Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetinden duyduğu memnuniyeti lisana getirdi.
 
Üst