Fırın Sütlaç

Felaket

New member
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 litre süt ( 5 su bardağı )
  • Yarım paket vanilya
  • 2.5 yemek kaşığı nişasta (buğday yahut mısır farketmez )
  • Yarım su bardağı süt (nişasta ile karıştırmak için)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
Pişirmek için;

  • Su
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle yarım su bardağı pirinci ve 2 su bardağı suyu tencereye alalım.
  2. Orta ara karıştıralım yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. daha sonra 5 su bardağı sütü ve yarım paket vanilyayı ekleyip karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  4. Kase yahut küçük bir kaba 2. 5 yemek kaşığı nişastayı ve yarım su bardağı sütü alalım.
  5. Nişasta büsbütün eriyene kadar karıştıralım.
  6. daha sonra kaynayan süte 1 su bardağından eksik şekeri ve yaptığımız nişastayı ekleyip karıştıralım ve yaklaşık 10 dakika yoğunlaşmaya başlayınca ocaktan alalım.
  7. Isıya destekli sütlaç kaplarına üzerlerinde 1 parmak kalacak kadar dolduralım( bu ölçülerle 6 kase sütlaç oluyor)
  8. Kaseleri fırın tepsisine yerleştirelim ve kaselerin yarısına gelecek kadar su koyalım.
  9. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırın da üstleri kızaracak biçimde denetimli pişirelim.
  10. Soğuduktan daha sonra istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst