Fincan Tatlısı

Felaket

New member
Fincan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Kenarları için;

  • 250 gram kadar tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Fincan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Herkese merhaba,

  1. Öncelikli olarak tatlımızın muhallebisini hazırlıyoruz.
  2. Bunun için sütü, unu, şekeri ve nişastayı bir tencereye alıyoruz ve orta ateşte yoğunlaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
  3. Koyulaşan muhallebimizin altını kapatıyoruz ve vanilya ile tereyağını da katarak güzelce karıştırıyoruz.
  4. ondan sonrasında muhallebimizi ıslattığımız fincanlarımıza dökerek soğumasını bekliyoruz. (Ben fincanlara koyduktan daha sonra yaklaşık 3 saat buzdolabında beklettim.)
  5. daha sonrasında teflon bir tavada tereyağını eritiyoruz ve içine şeker ile kadayıfı ekleyerek kızarana kadar kavuruyoruz.
  6. Ocağı kapatmadan evvel tavamıza cevizi de ekleyerek karıştırıyoruz.
  7. Kadayıflarımız güzelce kızardıktan daha sonra ocağın altını kapatıp, diğer bir kaba alarak soğumasını bekliyoruz.
  8. Son olarak dolapta beklettiğimiz muhallebimizi çıkarıyoruz.
  9. Fincanların ortasındaki muhallebilerimizi de aksi çevirip çıkararak, kavurduğumuz kadayıflara güzelce buluyoruz.
  10. Üzerini isteğe göre çikolata sosu, Antep fıstığı ya da meyvelerle süsleyerek servis ediyoruz.
    Afiyet olsun
Fincan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst