Elmalı Turta

Felaket

New member
Elmalı Turta Tanımı İçin Gereçler

  • 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 125 gram sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur)
İç Harç;

  • 3 adet elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tarçın
Üzeri İçin;

  • Pudra şekeri
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle elmaları soyun, rendeleyip ocağa alın.
  2. Akabinde toz şeker ekleyin yumuşayan elmaları kapatmaya yakın tarçını ekleyin ve soğumaya bırakın.
  3. Yoğurma kabına sırası ile gereçleri ekleyin.
  4. Unu denetimli bir biçimde ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak hamuru ikiye bölün bir kesimini 15 dakika kadar dondurucuya bırakın.
  5. Yağladığınız tart kalıbına hamuru yayın.
  6. Akabinde iç harcı bırakın her yere eşit gelecek biçimde.
  7. Dondurucuya bıraktığınız hamuru harcın üzerine rendeleyin.
  8. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
  9. Fırında çıkarıp birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra servis tabağına alıp pudra şekeri ile servis yapabilirsiniz.
Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst