Elmalı Tart

Felaket

New member
Elmalı Tart Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı un
  • 125 gram margarin oda sıcaklığında
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 1 tane vanilya
İçi için;

  • 5 adet elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel elmaları kabuklarını soyup, rendeleyelim.
  2. Tavaya alıp, şekeri ekleyelim, pişirmeye başlayalım. Suyunu çekene kadar pişirelim, tarçınıda ekleyelim karıştıralım, altını kapatalım.
  3. O soğurken hamura geçelim yoğurma kabına unu alalım. Kabartma tozu, pudra şekerini, vanilyayıda ekleyip, karıştıralım ortasına yumurta ve margarin alalım yoğurmaya başlayalım.
  4. Yoğrulan hamurudan mandalina büyüklüğünde ayıralım.
  5. Donması için dondurucuya kaldıralım başka hamuru merdaneyle açalım.
  6. Yağlanmış tart kalıbına yerleştirelim be üzerine elmalı harcı dolduralım.
  7. Yaydıktan daha sonra dolaptaki hamuru üzerine rendeleyelim her yerine gelecek biçimde ve evvelinde ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  8. Piştikten daha sonra soğumaya bırakalım soğuyunca servise hazır dilerseniz üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz afiyet olsun.
Not: Kolay açmak için yağlı kağıtla açabilirsiniz kalıba rahat alabilirsiniz bu biçimdece.

Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst