Elmalı Rulo Pasta

Felaket

New member
Elmalı Rulo Pasta Tanımı İçin Gereçler

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
İç harcı için:

  • 6-7 tane rendelenmiş elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 kase iri çekilmiş ceviz
Üzeri için:

  • Pudra şekeri
Elmalı Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. İç harcı için 7 tane elma soyup rendeleyelim. Genişçe bir tavaya alalım.
  2. Üzerine toz şeker ekleyip ocağa alalım. Suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. Ocaktan alıp tarçın ve ceviz ekleyip karıştıralım.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine güzelce yayalım.
  5. Keki için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
  6. Süt ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  7. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek kek hamuruna dahil edelim. Güzelce karıştıralım.
  8. Tepsiye serdiğimiz elmalı harcın üzerine kek hamurunu döküp her yerine gelecek biçimde yayalım.
  9. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
  10. Birinci sıcaklığı çıkınca üzerine yağlı kağıt koyup öbür bir tepsi sayesinde zıt çevirip elmalı harcın üste gelmesini sağlayalım.
  11. Yağlı kağıt sayesinde dikkatlice rulo biçiminde saralım.
  12. Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyip servis yapalım. Afiyet olsun.
Elmalı Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst