Elmalı Rulo Pasta Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- ️3 adet yumurta
- ️1 su bardağı şeker
- ️1 çay bardağı süt
- ️1 paket vanilya
- ️1 paket kabartma tozu
- ️1.5 su bardağı un
- ️6 adet elma
- ️1 su bardağından az şeker
- ️1 çay bardağı ceviz
- ️1 tatlı kaşığı tarçın
- ️pudra şekeri
Not EkleTanımı Yazdır
- Elmaları rendeleyip toz şekerini üzeri döküp bir tavada pişirelim .
- Pişen elmalara ceviz ve tarçını da ekleyip karıştıralım.
- Yumurtaları şeker ile çırpalım.
- Traş köpüğü kıvama gelince sütü ekleyip karıştıralım.
- çabucak sonrasında un, kabartma tozu, vanilya eleyerek karıştıralım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip elmalı harcı seriyoruz.
- Onun üzerine hamuru döküp 170 derece fırında 20 dk pişirilir.
- Pişince birinci sıcaklığı çıkınca aykırı çevrilir ,yağlı kağıt çıkartılıp rulo sarılıp üzerine pudra şekeri eleyip servis yapılır.