Elmalı Kek

Felaket

New member
Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Arası için

  • 2 adet büyük uzunluk elma
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 yemek kaşığı tarçın
Üzeri için

  • Pudra şekeri
Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Sıvı yağ ve suyu ekliyoruz.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip spatula yardımı ile karıştırıyoruz.
  4. Hamurun yarısını yağlı kağıt serdiğimiz borcama yayıyoruz.
  5. Önce ince bir katman tarçın eleyip ince kıydığımız elmaları diziyoruz ve cevizi yazdıktan daha sonra tekrar tarçın ediyoruz.
  6. Kalan hamuru üzerine ek edip 180 derece öncesinden ısıtılmış fırına veriyoruz.
  7. Pişen kekin birinci sıcağı geçtikten daha sonra üzerine pudra şekeri ediyoruz. Afiyet olsun.
Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst