Elmalı Kek

Felaket

New member
Elmalı Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 /2 su bardağı süt
  • 1 /2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 adet elma
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şeker çırpılır. Şeker uygunca erdiğinde yoğurt, süt, sıvı yağ kabartma tozu, vanilya, ceviz eklenerek kek yeterlice çırpılıp. En son un eklenerek tekrar çırpılır.
  2. Başka bir kapta soyulup, küçük küpler biçiminde doğranan elmalara tarçın, pudra şekeri ilave edilerek karıştırılır.
  3. Çırpılan kek harcına elmalı karışım eklenerek spatula sayesinde karıştırılır. Yağlı kek kalıbına dökülür.
  4. 175 derecede 45 dakika kadar pişirilir. Kürdanla denetim edilerek, kürdan pak çıkana kadar pişirilir.
  5. Ilınınca dilimlenerek, üzerine pudra şekeri serperek servis edilir. Afiyet olsun????
Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst