Eduardo Morán: “León’dan Valladolid ve Palencia’ya 14 yıl süren nihai su kredisinin devam edeceğini düşünmüyoruz”

GuzzeL

Global Mod
Global Mod
Leon İl Meclisi, diğer İl Meclisleri ve tarım birlikleri tarafından sunulan iddiaların Leon halkını olumsuz etkilediğini göz önünde bulundurarak Duero Hidrografik Planına ilişkin iddiaları bağımsız olarak sunar.

Leon İl Meclisi başkanı Eduardo Morán, “diğer meclislerin iddialarını inceledikten sonra, bu evin yaklaşımlarıyla örtüşmediğini” açıkladı. Bu anlamda, Matías Llorente’nin geçen Aralık ayında zaten açıklamış olduğu gibi, “bu yüzden kendi iddialarımızı ileri sürdük” diye hatırladı.


Leon İl Meclisi’nin ÇHD Planına yönelik iddialarında, “yeni sulama, yürütülmekte olan eylemler” ve Leon eyaleti için diğer faydalı önlemler öngörülmüştür. Ancak Morán, eyalet kurumu başkanının “zaten 14 yıl sürmüş olan bu nihai su kredisine devam etmeyi” düşünmediği konusunda güvence verdi.

Eyalet Konseyi’nin olağan genel kurulunda Francisco Castañón’dan gelen bir soruya yanıt olarak Eduardo Morán, “iddiaları teknik kriterlerimizle ve yalnızca Leon eyaletini ilgilendiren şeyleri dikkate alarak sunduk” konusunda ısrar etti.

Ve bu anlamda Castañón, diğer sekiz konsey ve Junta de Castilla y León tarafından sunulan ortak plana uyulmasını istedi, ancak Morán, “planda bize zarar verebileceğini düşündüğümüz noktalar olduğu konusunda ısrar etti, geri çekilmesini istedik. , bu mümkün değildi ve bu yüzden bağlı kalmıyoruz ».


“Kimse söylemeye cesaret edemiyor”



Marías Llorente, “León’un suyu, Riaño’nun amacı eyaleti sulamak için yapıldı,” diye uyardı. Leon Temsilciliği başkan yardımcısı, ne milletvekillerinden hiçbirinin, ne Junta de Castilla y León’un ne de başka birinin “León’un suyu Leon için” demeye cesaret edemediğini belirtmek istedi.

Diğer şeylerin yanı sıra Llorente, o sudan yararlandıkları için ne Palencia İl Meclisinin ne de Valladolid İl Meclisinin bunu istemeyeceğini hatırlıyor. Başkan yardımcısı, “Yalnızca Payueros Sulamacıları topluluğu bunu yüksek sesle ve net bir şekilde söyleyebildi ve bu, Leon’dan gelen suyun Leon’da sulama için olması gerektiğidir,” diye karar verdi.


León’a Bağlılık



Eyalet Meclisi başkanı, diğer eyalet meclislerinin ‘siyasi rengi’ için Castañón’a da yanıt verdi. Eduardo Morán, “17 yaşımdan beri militanım ve 58 yaşındayım, ama benim işim Leon’u savunmak” diyen Eduardo Morán, “Bizim yükümlülüğümüz eyaletteki çiftçileri savunmak, biz bunu yapıyoruz” diye ısrar etti. bunu iddialar sunarak ve diğerleri bunu fotoğraflarla yapıyor ama onların çalışma biçimleri farklı»
 
Üst