Dünya Putin’in Ukrayna İle İlgili Sözünü Bekliyor Ama O Bu Konuda Sessiz

Bakec

Member
MOSKOVA — Bu ay, Başkan Vladimir V. Putin’in yakında Ukrayna’ya bir saldırı emri verebileceğine dair tüm korku ve tahminlerin ortasında, bir adam bariz bir şekilde sessiz kaldı: Bay Putin.

Kasım ve Aralık aylarında, Bay Putin defalarca Ukrayna hakkında konuştu ve Rusya’nın uğursuz askeri birikimini tehdit edici söylemlerle eşleştirdi. 23 Aralık’ta yılsonu düzenlediği basın toplantısında Putin, Rusya’nın Ukrayna’nın NATO ittifakına asla “hemen, hemen şimdi” katılmayacağına dair “garantilere” ihtiyacı olduğu konusunda uyardı. ”

Bu basın toplantısı, bir aydan fazla bir süre önce, Bay Putin’in Ukrayna üzerindeki mevcut kriz veya Rusya’nın NATO’nun Doğu Avrupa’daki varlığını geri çekmesi yönündeki talepleri hakkında kamuoyuna en son konuştuğu zamandı. Rus ve Amerikalı diplomatlar Cenevre’de tartışırken, Ukrayna Batı’dan silah teslimatı alırken ve Başkan Biden Putin’in bir istila başlatacağını tahmin ederken bile bu konuda sessiz kaldı.

Bununla birlikte, Bay Putin ilgi odağı olmaktan kaçınıyormuş gibi değil. Neredeyse her gün kamera önünde olaylar yaptı – hassas konulardaki konumunu belirtmek için Bay Putin tarafından sıklıkla kullanılan, dikkatli bir şekilde yönetilen toplantılar.


Çarşamba günü Bay Putin, İtalyan yöneticilerle Rusya’da iş yapma konusunda iki buçuk saatlik bir video konferans düzenledi. Putin, televizyonda yayınlanan açılış konuşmasında Moskova’nın Expo 2030 Dünya Fuarı’na ev sahipliği yapma adaylığını tartıştı ve yeşil enerji yatırım fırsatlarından uzun uzun bahsetti. Rus ekonomisini dengede tutan savaş korkuları ve yaptırım tehditleri hakkında hiçbir şey söylemedi.

Carnegie Moskova Merkezi’nde yerleşik olmayan bir akademisyen olan Tatiana Stanovaya, “Askıya alınmış bir durumdayız” dedi.

Her şeyde olduğu gibi, Bay Putin’in dış politikası söz konusu olduğunda, başkanın kendi etrafında dönen yüksek bahisli bir dramadaki dikkate değer sessizliği, kısmen Batı’nın niyetlerini tahmin etmesini sağlamak için tasarlandı.

Bu, Bay Biden’a defalarca sorulan ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme olasılığı hakkında karar verdiği Washington’daki bitmek bilmeyen spekülasyonların tam tersiydi.

Yetkililer, Rusya’nın NATO’nun genişlemesini durdurma taleplerine yazılı bir yanıt verene kadar herhangi bir karar vermeyeceklerinde ısrar ederek Kremlin’in mesajını kontrol etme disiplininin altını çizdi. Bu yanıt Çarşamba akşamı Moskova’da verildi ve Kremlin’den hemen bir yorum yapılmadı.


Kremlin’in sözcüsü Dmitri S. Peskov, bu hafta Rusya’nın tutumu sorulduğunda, “Önce yanıtı alalım” dedi. “Ardından pozisyon, devlet başkanı tarafından sağlanan kavramsal yönergelere göre formüle edilecek. ”

Kremlin’in anlattığına göre perde arkasında, Bay Putin meşguldü. Sayın Putin son iki hafta içinde Ermenistan, Azerbaycan, Küba, Finlandiya, İsrail, Kazakistan, Nikaragua, Pakistan, Özbekistan ve Venezuela liderleriyle telefonda görüştü. İran Cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi’yi Kremlin’de ağırladı.

Ancak şu anda Ukrayna konusundaki sessizliğin bir işaret olduğu görülüyor.

Bay Putin’i yıllarca inceleyen Bayan Stanovaya, cumhurbaşkanının sessizliği için üç olası açıklama gördüğünü söyledi. Geçen yılın sonlarında Batı’dan acil tavizler talep eden katı tutumunu ortaya koyan Putin, kendini tekrar etmenin bir anlamı olmayabilir ve her şeyi diplomatlarına bırakıyor. Ayrıca olası bir anlaşma için bir umut ışığı görüyor ve bu konuda şimdilik bir şey söylemekten kaçınmak istiyor olabilir. Veya askeri bir hareket tarzına çoktan karar vermiş ve resmi bir yanıt beklerken bunu uygulamaya hazırlanıyor olabilir.

Bayan Stanovaya, Bay Putin hakkında “Hala ondan haber alacağız” dedi.

Putin, Ukrayna’yı kamuoyu önünde tartışmak yerine Çarşamba günü hükümet yetkilileriyle televizyonda yayınlanan bir toplantıda kripto para düzenlemesi ve pandemi konularına değindi. İtalyan-Rus Ticaret Odası başkanı Vincenzo Trani’ye göre, günün erken saatlerinde İtalyan şirket yöneticileriyle yaptığı video konferans planlanandan bir saat daha uzun sürdü.


Ukrayna Üzerinde Artan Gerginliği Anlayın

<saat/>

Kart 1/5


Bira çatışması. Ukrayna ve Rusya arasındaki düşmanlık, Rus ordusunun Ukrayna topraklarına geçerek Kırım’ı ilhak ettiği ve doğuda bir isyan başlattığı 2014’ten beri kızışıyor. 2015’te belirsiz bir ateşkese ulaşıldı, ancak barış zor oldu.


Düşmanlıklarda ani bir artış. Rusya son zamanlarda Ukrayna sınırına yakın kuvvetler oluşturuyor ve Kremlin’in komşusuna yönelik mesajları sertleşti. Ukrayna’nın Rus destekli ayrılıkçılar tarafından işletilen bir obüsü vurmak için silahlı bir insansız hava aracı kullandığı Ekim ayı sonlarında endişe arttı.


Uğursuz uyarılar. Rusya grevi, ateşkes anlaşmasını ihlal eden istikrarsızlaştırıcı bir eylem olarak nitelendirerek, Ukrayna’da ABD ve Avrupa’yı çatışmanın yeni bir aşamasına çekebilecek yeni bir müdahaleye ilişkin korkuları artırdı.


Kremlin’in konumu. NATO’nun doğuya doğru genişlemesini giderek ülkesi için varoluşsal bir tehdit olarak tasvir eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir V. Putin, Moskova’nın askeri yığınağının Ukrayna’nın ittifakla derinleşen ortaklığına bir yanıt olduğunu söyledi.


Artan gerilim. Batı ülkeleri Moskova ile diyalogu sürdürmeye çalıştı. Ancak yönetim yetkilileri kısa süre önce, Rusya’nın işgal etmesi durumunda ABD’nin ağırlığını bir Ukrayna isyanının arkasına verebileceği konusunda uyardı.


Toplantının “çok dostane” olduğunu söyledi Bay Trani. Ancak toplantının televizyonda yayınlanmayan kısmında bile günün büyük jeopolitik meselesinden bahsedilmedi.

“Ukrayna’da kesinlikle sıfır” dedi ve gerilimlerle ilgili tek şeyin Bay Putin’in Bay Trani’nin istikrarla ilgili sorusuna verdiği yanıt olduğunu ekledi.

Bay Trani, bölgede istikrarı da kastettiğini açıkça belirterek, “İstikrar için büyük bir ihtiyacımız olduğunu söyledim” dedi.


Sn. Putin, girişimciler için büyük önem taşıdığını anladığını söylediği yatırımcılar için “Sadece makroekonomik değil, aynı zamanda sosyal olarak istikrarı garanti etmek için çalışıyorum” yanıtını verdi.

Bunun dışında, Bay Trani, siyasetin – Rus ya da İtalyan – hiç tartışılmadığını söyledi. Bir İtalyan yönetici, İtalyan siyasetine dair bir ton içeren bir soru sorduğunda, toplantıdaki Ruslardan birinin sesini yükselttiğini de sözlerine ekledi: “Sadece iş hakkında konuşmak istiyoruz. ”

Anton Troianovski Moskova’dan ve Jason Horowitz Roma’dan bildirdi.
 
Üst