Donut (2 Tariflik)

Felaket

New member
Donut (2 Tariflik) Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket indesit maya
  • 1 cimdik tuz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 6 su bardağı un
Kızartmak için

  • Göz sonucu sıvı yağ
Üzeri için

  • 200 gr kuvertür bitter çikolata
Donut (2 Tariflik) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle süt ve suyumuzu ılıtalım.
  2. ondan sonrasında yoğurma kabına alalım.
  3. Üzerine maya, yumurta ,şekeri ve tuzu ek edelim ve güzelce karıştırdıktan daha sonra yavaş yavaş un ek ederek yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir kıvamı olacak un ölçüsü değişebilir.
  4. Yoğurduğumuz hamuru 30dakika mayalandıralım.
  5. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp un serptiğim yerde elimizle bastırıp donut kalıbıyla hal verelim.
  6. Kalıbı olmayan su bardağı ve pet şişe kapağıyla yapabilir.
  7. Yağı tavaya alalım .
  8. Kızdıktan daha sonra hamurları orta ateşte önlü gerili pişirelim.
  9. Ilıdıktan daha sonra benmari eritilmiş çikolataya batıralım ve isteğe bağlı süsleyip dolapta soğuttuktan daha sonra servis edelim.
Donut (2 Tariflik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst