Cocostar Pasta

Felaket

New member
Cocostar Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un (unu denetimli ekleyelim)
Kekin üzerini ıslatmak için:

  • 1 çay bardağı süt
Kreması için:

  • 2 paket kremşanti
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi
Üst ganaj için:

  • 200 gram sıvı krema
  • 180 gr sütlü ve bitter çikolata
Cocostar Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri uygunca çırpıyoruz, daha sonra öbür kuru gereçleri de eleyerek ekleyip tekrar güzelce çırpıyoruz.
  2. daha sonra kelepçeli kalıbımızın altına yağlı kağıt koyup kek harcımızı döküyoruz.
  3. Kekimizi evvelinde ısıttığımız 180 derece fırında 20-25 dk. Pişiriyoruz.
  4. Pişen keki oda ısısına gelene kadar bekleyelim .
  5. Soğuyan kekimizi kelepçeli kalıptan çıkartıp, pişirme kağıdını alarak tekrar kelepçeli kalıba yerleştirelim.
  6. Üzerine sütümüzü dökelim ve dinlendirelim.
  7. Kreması için kremşantiyi sütle yoğunlaşana kadar çırpıyoruz .
  8. Üzerine pudra şekeri ve hindistan cevizini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  9. daha sonra kekimizin üzerine hazırladığımız kremamızı, her yeri eşit olacak biçimde sürüyoruz buzdolabında 10 dk bekletelim.
  10. Ganajı için çikolataları benmari yordamı eritelim üzerine kremayı ekleyip uygunca karıştıralım soğumaya bırakalım.
  11. daha sonra ganajımızı kekimizin üzerine dökelim ve buzdolabında 1 saat bekletelim.
  12. Son olarak pastamızdan kelepçeli kalıbımızı dikkatlice çıkaralım.
  13. Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz afiyet olsun.
Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst