Çıtır Kadayıflı Muhallebi

Felaket

New member
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Materyaller

Kadayıfı için

  • 200 gram tel kadayıf (kavrulmuş)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Muhallebi si için

  • 1 lt süt
  • 4 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema
  • 2 paket vanilya
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle tavaya tereyağı ve şekeri alalım .
  2. Yağ eriyince kadayıfı da atıp karıştırarak kavuralım.
  3. Kavrulan kadayıf en son cevizini katıp karıştıralım.
  4. Dikdörtgen cam fırın kabına karışımın yarısını ekleyip düzgünce yayalım.
  5. Muhallebi için tencereye vanilya ve krema hariç tüm gereçleri atıp daima karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
  6. Üzeri göz göz olunca ocağın altını kapatalım.
  7. Ilıyan muhallebiye vanilya ve kremayı ekleyip tel çırpıcıyla düzgünce karıştıralım. Bu etapta mikserde kullanabilirsiniz.
  8. Kadayıfların üzerine muhallebiyi dökelim.
  9. Üzerine kavrulmuş kadayıfın geri kalan yarısını ekleyelim, üzerini tam kapatacak biçimde düzeltelim.
  10. Tatlımızı buzdolabında bir gece yada en az 5-6 saat dinlendirdikten daha sonra servis edelim.
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst