Çikolata Dünyası Tanımı İçin Malzemeler
Alt tabanı için;
Not EkleTarifi Yazdır
Alt tabanı için;
- 1 lt süt
- 1 su bardağı irmik +çeyrek su bardağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı soğuk süt
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- Hindistan cevizi
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce kremşantiyi yapalım karıştırma kabına sütü, hindistan cevizi ve kremşantiyi alalım blendırla karıştıralım yoğunlaşana kadar.
- daha sonra tencereye irmik kakao şeker vanilyayı ekleyelim sütü ekleyelim göz göz olana kadar pişirelim ılık olana kadar orta ara karıştıralım.
- Kase kaplarına streç koyalım evvel kremşanti koyalım yarısına kadar daha sonra irmikli muhallebiden koyalım ve streci kapatalım, dolaba atalım 3 yada 4 saat bekletelim.
- daha sonra sosunu yapalım tencereye şeker kakao nişastayı sütü ekleyelim tereyağı koyalım göz göz olana kadar pişirelim kase kaplarını karşıt çevirelim, streçleri çıkartalım.
- Üzerine çikolata sosunu dökelim, hindistan cevizi ile süsleyelim dinlendikten daha sonra servis edelim.