Çiçek Tatlı (Fıstık Dolgulu)

Felaket

New member
Çiçek Tatlı (Fıstık Dolgulu) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram margarin yada tereyağ
  • 1 çay bardağı irmik(klasik çay bardağı)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un(un markasına göre değişebilir)
İçerisi için;

  • Kavrulmamış tuzsuz fıstık
Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limon
Çiçek Tatlı (Fıstık Dolgulu) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle uygun bir yoğurma kabına gereçlerimizi sırası ile alıp kulak göğsü kıvamına gelinceye kadar yoğuralım.
  2. ondan sonrasında hazır olan hamurumuzu 20 eşit kesim olacak biçimde yuvarlayalım.
  3. Yuvarladığımız hamurların içerisine 1 çay kaşığı kadar fıstık koyup yine yuvarlayalım.
  4. hemen sonrasında fotoğrafaki üzere kürdan yardımı ile form verelim.
  5. 180 derece evvelde ısınmış fırında (benimkisi 25 dakika da falan pişti)üzerileri kızarana kadar pişirelim.
  6. Bu ortada şerbetimizide kaynamaya alalım.
  7. Hem tatlımız hem şerbetimiz ılık olunca tatlımızı şerbetleyelim.
  8. Tatlımızın orta kısmına fıstık döküp servis edelim.Deneyeceklere afiyet olsun
    ☺
    ????.
Çiçek Tatlı (Fıstık Dolgulu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst