Cheseecake

Felaket

New member
Cheseecake Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 200 ml sıvı krema
  • 750 gram labne peyniri
  • 4 yemek kaşığı nişasta
Çikolata sos;

  • 100 ml sıvı krema
  • 80 gram bitter çikolata
  • 20 gram sütlü çikolata
Cheseecake Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Fırını 130 dereceye ayarlayınız. Bisküviyi rondoda toz haline getiriniz.
  2. Tavada 3 yemek kaşığı tereyağını eritip,toz burçak ve tozşeker ile karıştırınız.
  3. Yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıbınızın iç ve yan kısımlarını fırçayla yağlayınız.
  4. Kabınıza burçak karışımını eşit şekilde yayınız ve yer kalmayacak şekilde bastırarak yerleştiriniz.
  5. 5 dk buzlukta bu şekilde bekletiniz.
  6. Bütün gereçler oda sıcaklığında olmalı.
  7. Labneyi süzgeçte süzünüz, fazla suyunu bıraksın.
  8. Yumurta ve tozşekeri şeker eriyene kadar çırpınız.
  9. Üzerine krema ve labneyi ekleyip tekrar karıştırınız.
  10. En son nişastayı ekleyip çırpınız,harç hazır.
  11. Buzluktan çıkardığınız bisküvili taban üzerine harcı ekleyin üstünü spatula ile düzleyiniz.
  12. Isınmış olan fırına veriniz. 70 dk boyunca fırını açmadan pişiriniz.
  13. Süre sonunda 10 dk kapak kapalı fırın içinde bekletiniz.
  14. 15 dk fırın kapağı yarı açık bekletiniz.
  15. En son oda ısısına gelene kadar tezgahta bekletiniz.
  16. Oda ısısına gelince 1 gece buzdolabında dinlendiriniz.
  17. Tavada kremayı ısıtınız. Kaynamasın yalnızca ısınsın.
  18. İçine çikolataları atıp eritiniz, homojen olana kadar karıştırınız.
  19. Ilınınca 1 gece önce pişirip dolapta beklettiğiniz cheesecakein üzerine çikolata sosu yayınız,donana kadar dolapta bekletip süsleyiniz
    ☺
    .
Cheseecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst