Biz Piskopos AI resmi için üzgünüm istiyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Tanrı ve Kilise tarafından “Mutlu”

Trump “Papa” olarak: Biz Piskopos AI resim için özür dilemek istiyor

Uygulamayı aç

Donald Trump sık sık kendini ve siyasetini tanıtmak için hedeflenen provokasyonları kullanır. Cumhuriyetçinin “Papa” olarak yapay bir resmi, bir Amerikalı din adamına çok ileri gidiyor.

Washington. Amerikalı bir piskopos, tartışmalı bir “papa” resmi için ABD Başkanı Donald Trump'tan bir özür istedi. Francis'in cenazesine katıldıktan bir hafta sonra Trump, sosyal medya aracılığıyla Papa kıyafetlerinde açıkça üretilen bir resmini yaymıştı. Illinois Eyaleti'nden ABD Piskopos Thomas Paprocki bunu X Scharf platformunda eleştirdi.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Paprocki, “Kendisini Papa olarak gizlediği bir resmin yayınlanmasıyla Başkan Trump Tanrı'yı, Katolik Kilisesi ve Ponticate ile alay ediyor.” Bu, Katolikler için derinden hakaret ediyor – Papa Francis'i yas tuttukları bir zamanda. Trump özür dilemeli. İlk başta Vatikan'dan Trump'ın “Papa” resmine resmi bir yorum yoktu.

“Bu benim ilk tercihim olurdu”

Trump'ın birkaç gün önce gerçekte sosyal ağdaki profilinde yayınladığı ve aynı zamanda X'teki Beyaz Saray'ın resmi hesabına yayıldığı resminde, kilisenin Katolik başkanının genellikle gösterdiği beyaz soutanözü taşıyor, boynunda altın uzun bir zincir ve opulle dekore edilmiş bir yardımcısı başlık olarak.

Günler önce, Trump bir şakada Papa olmak istediğini söylemişti. “Bu benim ilk tercihim olurdu,” dedi gazetecilere Papa Francis'in ölümünden sonra bir sonraki Pontiff olarak kim görmek istedikleri sorulduğunda. Sonra 78 yaşındaki çocuk şöyle dedi: “Hayır, bilmiyorum. Hiçbir tercihim yok.”

Papa Francis'in ölümünden sonra, Katolik Kilisesi yeni bir kafa belirlemek için önünde duruyor. Oy kullanma hakkına sahip Kardinallerin şikayeti Çarşamba günü başlıyor.

Haberler/DPA