Bisküvili Pratik İrmik Tatlısı

Felaket

New member
Bisküvili Pratik İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım paket kakaolu petibör bisküvi
Üzeri için;

  • Çikolata sosu yahut meyve sosu ya da kakao
  • Dilediğiniz meyve
Bisküvili Pratik İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Süt, irmik, şeker ve hindistan cevizi tencereye alınır.
  2. Koyulaşıncaya kadar orta ara karıştırarak pişirilir.
  3. Kek kalıbı suyla düzgünce ıslatılır (Orta uzunluk borcamda da yapabilirsiniz)
  4. Ocaktan alınan harç kek kalıbına dökülür.
  5. Kullandığınız kabın derinliğine bakılırsa bisküvileri kırarak ya da bütün biçimde kenardan ortaya gerçek epey sık olmayacak biçimde (Resimde gösterdim) yan yana dizilir.
  6. Soğuyunca buzdolabına kaldırılır.
  7. En az üç saat daha sonra tatlı dolaptan çıkarılır ve aksi çevrilerek kalıptan çıkarılır.
  8. Üzerini çikolata sos, kakao ya da meyve sos ile süsleyebilirsiniz.
  9. Ben bir bardak süte yarım paket çikolata sos koyarak pişirdim ve ılınınca tatlının üzerine döktüm.
  10. Dilediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz, koymasanız da olur. Afiyet olsun.
Bisküvili Pratik İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst